Ubiquiti

Het Amerikaanse bedrijf ubiquiti networks heeft zich gespecialiseerd in het maken van diverse netwerk producten. Het merk wordt ook in Nederland steeds populairder. Dit komt mede door het grote assortiment aan netwerk producten. De producten die het bedrijf ontwikkeld zijn gemaakt van hoge kwaliteit en volgens de laatste normen. Door de gebruiksvriendelijkheid is het platform unifi erg gewild. De verschillende netwerk apparaten van unifi kunnen gekoppeld worden aan een handig dashboard. In dit dashboard heb je de controle over de aangesloten apparaten. Wanneer je kiest voor ubiquiti zul je een stabiel netwerk ervaren wat op een later moment altijd is uit te breiden. Ook zonder kennis van netwerkapparatuur zul je met producten van dit merk snel je bedrade en draadloze toepassingen optimaliseren. 

ubiquiti logo

Ubiquiti UniFi

Het ubiquiti unifi systeem bestaat uit diverse hardware producten, zoals routers, switches en acces points. Naast de hardware biedt unifi ook een gratis te downloaden dashboard aan waaruit je alle apparaten eenvoudig kunt beheren. Vanuit dit dashboard, genaamd UniFi Network Controller, kun je alle aangesloten apparaten instellen en beheren. In vergelijking met andere netwerk systemen is Unifi Network Controller gratis te downloaden, heeft het geen terugkerende kosten en is het erg gebruiksvriendelijk. Alle unifi producten kunnen gekoppeld worden aan de software. Zo heb je een overzichtelijk dashboard met alle hardware producten. Met ubiquiti unifi ben je niet verplicht tot het aanschaffen van meerdere apparaten. Je kunt al beginnen met een enkele acces point. Unifi is een groeiend systeem met netwerkproducten met een grafisch dashboard, waarmee iedereen uit de voeten kan. 

Ubiquiti access point

Een van de populairste producten binnen unifi is de access point. Een ubiquiti access point is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zowel voor binnen als buiten gebruik. Met een ubiquiti access point ben je verzekerd van een stabiele wifi verbinding. Het aansluiten op het netwerk moet bedraad met een netwerkkabel. De voeding wordt geleverd over PoE (power over ethernet). Hierdoor heb je geen extra stroompunt nodig in de buurt van de ubiquiti access point. Het koppelen en synchroniseren van meerdere wifi punten doe je eenvoudig in het dashboard van Unifi Network Controller. Hier kun je ook zien wat het bereik is van de access point en wat een logische keuze is om de volgende te plaatsen. Ook het instellen en blokkeren van gebruikers is met een ubiquiti access point mogelijk. Door het aanbieden van meerdere access points kan het soms lastig zijn om de juiste te kiezen. Ubiquiti onderscheid de toegangspunten met afkortingen, zoals LR, HD en PRO. De afkorting LR staat bijvoorbeeld voor Long-Range, groot bereik.

ubiquiti usg unifi security gateway router

UniFi Security Gateway Router

  • Eenvoudig in te stellen
  • Ingebouwde firewall
  • Miljoen pakketten versturen
ubiquiti cloud key unifi gen2 plus

UniFi Cloud Key Gen2 Plus

  • Ingebouwde 1tb HDD
  • Wereldwijde bediening
  • PoE en USB-C
unifi access point ap-ac-pro

UniFi AP-AC-PRO access point

  • 1300 Mbit/s met 5Ghz
  • Power over ethernet
  • Simultaneous dualband

En nog veel meer producten beschikbaar

Routers

De router is eigenlijk het centrum van je netwerk. Vanuit hier wordt namelijk elk apparaat voorzien van een uniek nummer, het ip adres. Voor een standaard netwerk volstaat een standaard router. Een standaard router ontvang je van je internet provider en is gecombineerd met het modem. Wanneer je je netwerk verder wilt optimaliseren is het verstandig om te kiezen voor een andere router met meer mogelijkheden. Een ubiquiti router is dan een perfecte keuze. Er zijn verschillende routers van dit merk verkrijgbaar in 3 verschillende groepen, namelijk Edge, AmpliFi en UniFi. Wanneer je kiest voor de unifi security gateway router heb je een klein aantal netwerkpoorten tot je beschikking. Deze kun je uitbreiden door een switch aan te sluiten. De AmpliFi router is voor een mesh wifi setup. En de Edge routers zijn voor geavanceerd gebruik en daarom ook verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen.

Switches

Een switch wordt in eerste instantie gebruikt als je te weinig netwerkpoorten tot je beschikking hebt. Een ubiquiti switch kan veel meer dan alleen het vergroten van het aantal poorten. De managed switches zijn gemaakt voor geavanceerd gebruik. Zo kun je eenvoudig VLAN’s aanmaken en beschikken sommige poorten over PoE out. Dit zijn netwerkpoorten die je ubiquiti access point of cloud key kunnen voorzien van voeding. Een ubiquiti switch is een geweldige toevoeging aan je netwerk, zeker als je meerdere unifi producten gebruikt en deze wilt aansluiten met een PoE. Voordat je een ubiquiti switch aanschaft is het verstandig om te checken hoeveel poorten je nodig hebt en hoeveel wattage hij moet leveren aan PoE out voeding. Er zijn verschillende switches verkrijgbaar. Van klein naar groot, waaronder switches die je ook kunt plaatsen in een 19inch rack.

Ubiquiti unifi ap-ac-pro

De ubiquiti unifi ap-ac-pro is een fantastische access point die een groot bereik heeft. De ap-ac-pro beschikt over een 2,4ghz en 5ghz netwerk. Via de controller software kun je de access point naar gelang instellen en configureren. Het combineren van meerder ubiquiti unifi ap-ac-pro punten is hier ook mogelijk. Deze access point krijgt zijn voeding via PoE (power over ethernet), waardoor een stopcontact in de buurt van het apparaat niet nodig is. Met een maximum snelheid van 1300 Mbit/s over de 5ghz band en simultaneous dual-band is het een veel gekozen access point. De unifi ap-ac-pro beschikt over een tweede netwerkpoort waardoor je meerdere access points eenvoudig kun koppelen. Ook het opzetten van een gasten netwerk of het blokkeren van toegang is met de ap-ac-pro mogelijk.

ubiquiti unifi ap-ac-pro

Camera’s

Naast tal van netwerk oplossingen heeft ubiquiti ook een aantal camera’s in het assortiment. De beveiligingscamera’s vallen in de categorie UniFi protect. Hier vind je zowel camera’s voor binnen als buiten en opslagmogelijkheden die aansluiten bij het UniFi pakket. Zo is het eenvoudig om je netwerk te beheren en je camera’s te beheren vanuit een dashboard. Wanneer je in het bezit bent van een cloud key gen2 plus kun je de beelden tot 20 camera’s hier gelijk op bewaren. Mocht je meer camera’s gebruiken en veel beelden willen opslaan, kun je kiezen voor de UniFi Protect Network Video Recorder.

Unifi protect camera's

Ga voor een nog beter netwerk