Ubiquiti

Het Amerikaanse bedrijf ubiquiti networks heeft zich gespecialiseerd in het maken van diverse netwerk producten. Het merk wordt ook in Nederland steeds populairder. Dit komt mede door het grote assortiment aan netwerk producten. De producten die het bedrijf ontwikkeld zijn gemaakt van hoge kwaliteit en volgens de laatste normen. Door de gebruiksvriendelijkheid is het platform unifi erg gewild. De verschillende netwerk apparaten van unifi kunnen gekoppeld worden aan een handig dashboard. In dit dashboard heb je de controle over de aangesloten apparaten. Wanneer je kiest voor ubiquiti zul je een stabiel netwerk ervaren wat op een later moment altijd is uit te breiden. Ook zonder kennis van netwerkapparatuur zul je met producten van dit merk snel je bedrade en draadloze toepassingen optimaliseren. 

PRODUCTEN BEKIJKEN

ubiquiti access point

Ubiquiti UniFi

Het ubiquiti unifi systeem bestaat uit diverse hardware producten, zoals routers, switches en access points. Naast de hardware biedt unifi ook een gratis te downloaden dashboard aan waaruit je alle apparaten eenvoudig kunt beheren. Vanuit dit dashboard, genaamd UniFi Network Controller, kun je alle aangesloten apparaten instellen en beheren. In vergelijking met andere netwerk systemen is Unifi Network Controller gratis te downloaden, heeft het geen terugkerende kosten en is het erg gebruiksvriendelijk. Alle unifi producten kunnen gekoppeld worden aan de software. Zo heb je een overzichtelijk dashboard met alle hardware producten. Met ubiquiti unifi ben je niet verplicht tot het aanschaffen van meerdere apparaten. Je kunt al beginnen met een enkele acces point. Unifi is een groeiend systeem met netwerkproducten met een grafisch dashboard, waarmee iedereen uit de voeten kan. Mocht je dus je wifi in huis willen verbeteren, dan kun je kiezen voor een wifi versterker van Ubiquiti.

Ubiquiti access point

Een van de populairste producten binnen unifi is de access point. Een ubiquiti access point is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zowel voor binnen als buiten gebruik. Met een ubiquiti access point ben je verzekerd van een stabiele wifi verbinding. Het aansluiten op het netwerk moet bedraad met een netwerkkabel. De voeding wordt geleverd over PoE (power over ethernet). Hierdoor heb je geen extra stroompunt nodig in de buurt van de ubiquiti access point. Het koppelen en synchroniseren van meerdere wifi punten doe je eenvoudig in het dashboard van Unifi Network Controller. Hier kun je ook zien wat het bereik is van de access point en wat een logische keuze is om de volgende te plaatsen. Ook het instellen en blokkeren van gebruikers is met een ubiquiti access point mogelijk. Door het aanbieden van meerdere access points kan het soms lastig zijn om de juiste te kiezen. Ubiquiti onderscheid de toegangspunten met afkortingen, zoals LR, HD en PRO. De afkorting LR staat bijvoorbeeld voor Long-Range, groot bereik.

access point ubiquiti unifi 6 long range

Ubiquiti Unifi 6 Long Range

  • 2400 Mbit/s met 5Ghz
  • Power over ethernet
  • Simultaneous dualband
Ubiquiti UniFi Cloud Key G2 Plus

UniFi Cloud Key Gen2 Plus

  • Ingebouwde 1tb HDD
  • Wereldwijde bediening
  • PoE en USB-C
Ubiquiti UniFi Security Gateway Router

UniFi Security Gateway Router

  • Eenvoudig in te stellen
  • Ingebouwde firewall
  • Miljoen pakketten versturen

Bekijk Ubiquiti producten

Unifi router

De router is eigenlijk het centrum van je netwerk. Vanuit hier wordt namelijk elk apparaat voorzien van een uniek nummer, het ip adres. Voor een standaard netwerk volstaat een standaard router. Een standaard router ontvang je van je internet provider en is gecombineerd met het modem. Wanneer je je netwerk verder wilt optimaliseren is het verstandig om te kiezen voor een andere router met meer mogelijkheden. Een ubiquiti router is dan een perfecte keuze. Er zijn verschillende routers van dit merk verkrijgbaar in 3 verschillende groepen, namelijk Edge, AmpliFi en UniFi. Wanneer je kiest voor de unifi security gateway router heb je een klein aantal netwerkpoorten tot je beschikking. Deze kun je uitbreiden door een switch aan te sluiten. De AmpliFi router is voor een mesh wifi setup. En de Edge routers zijn voor geavanceerd gebruik en daarom ook verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen.

Unifi switch

Een switch wordt in eerste instantie gebruikt als je te weinig netwerkpoorten tot je beschikking hebt. Een ubiquiti unifi switch kan veel meer dan alleen het vergroten van het aantal poorten. De managed switches zijn gemaakt voor geavanceerd gebruik. Zo kun je eenvoudig VLAN’s aanmaken en beschikken sommige poorten over PoE out. Dit zijn netwerkpoorten die je ubiquiti access point of cloud key kunnen voorzien van voeding. Een ubiquiti switch is een geweldige toevoeging aan je netwerk, zeker als je meerdere unifi producten gebruikt en deze wilt aansluiten met een PoE. Voordat je een ubiquiti switch aanschaft is het verstandig om te checken hoeveel poorten je nodig hebt en hoeveel wattage hij moet leveren aan PoE out voeding. Er zijn verschillende unifi switches verkrijgbaar. Van klein naar groot, waaronder switches die je ook kunt plaatsen in een 19inch rack.

Ubiquiti Unifi dream machine

Bij het aanleggen van een Ubiquiti netwerk heb je meerdere producten nodig, zoals een router, cloud key, security gateway, switch en access point. Wanneer je een dream machine aanschaft koop je een apparaat met al deze functies. Een moderne “wifi router” waarmee je een complete ruimte van draadloos internet kunt voorzien en waarmee je je netwerk eenvoudig kunt uitbreiden. Ook de Ubiquiti Unifi dream machine maakt gebruik van de slimme Unifi software. Hiermee kun je snel en eenvoudig extra Unifi producten toevoegen aan je netwerk. Door de ingebouwde security gateway is je hele netwerk ook nog eens goed beveiligd. Wanneer je nog meer uit je netwerk wilt halen en het echt serieus wilt aanpakken kun je ook kiezen voor een van de Dream machine pro routers. De pro versies hebben alleen geen wifi en zijn meer voor de zakelijke gebruiker. Een Ubiquiti Unifi dream machine pro plaats je ook in een 19 inch rack.

Ubiquiti Unifi dream machine

Ubiquiti unifi ap-ac-pro

De ubiquiti unifi ap-ac-pro is een fantastische access point die een groot bereik heeft. De ap-ac-pro beschikt over een 2,4ghz en 5ghz netwerk. Via de controller software kun je de access point naar gelang instellen en configureren. Het combineren van meerder ubiquiti unifi ap-ac-pro punten is hier ook mogelijk. Deze access point krijgt zijn voeding via PoE (power over ethernet), waardoor een stopcontact in de buurt van het apparaat niet nodig is. Met een maximum snelheid van 1300 Mbit/s over de 5ghz band en simultaneous dual-band is het een veel gekozen access point. De unifi ap-ac-pro beschikt over een tweede netwerkpoort waardoor je meerdere access points eenvoudig kun koppelen. Ook het opzetten van een gasten netwerk of het blokkeren van toegang is met de ap-ac-pro mogelijk.

ubiquiti unifi ap-ac-pro

Ubiquiti UniFi Switch US-8

Wanneer je je netwerk wilt uitbreiden ontkom je er niet aan om een switch aan te schaffen. Het aantal poorten op je router zijn namelijk beperkt en hebben ook geen PoE ondersteuning. Dit is met de Ubiquiti Unifi switch us-8 makkelijk op te lossen. Je sluit de US-8 Unifi switch bekabeld aan op je router en je hebt binnen enkele seconden meerdere vrije poorten tot je beschikking. Vier van de poorten ondersteunen PoE. Zo kun je meerdere Ubiquiti Unifi access points of camera’s aansluiten op je netwerk. In het dashboard van Unifi is ook de switch te configureren. Per poort kun je alles instellen en ook VLAN’s configureren.

Unifi switch US-8

Bekijk Ubiquiti producten

Ubiquiti Unifi controller

Om op de juiste manier gebruik te kunnen maken van de Ubiquiti Unifi producten is het belangrijk dat je een Ubiquiti Unifi controller hebt geïnstalleerd. Dit kan op verschillende manieren. Zo kun je een Unifi cloud key kopen en deze op je netwerk aansluiten. Ook kun je de controller software op je computer downloaden. Zonder de Ubiquiti Unifi controller software kun je je access point, switch en ander Unifi product niet instellen. De controller kun je zien als een soort centrum van je netwerk. Op UI.com kun je de laatste software versie downloaden van de controller als je dit nodig hebt. Onder het tabblad Unifi bij software kun je de UniFi Network Application downloaden en installeren. Wanneer je je computer regelmatig uitschakelt is het aan te raden om op een andere manier de controller te gebruiken. Als de Unifi controller niet aanstaat kun je ook niks instellen en veranderen, ook niet met de app van Ubiquiti op je smartphone. 

Unifi UAP-AC-M-PRO

Ook buiten hebben we steeds vaker een goed dekkend wifi netwerk nodig. Voor op het terras, in het tuinhuis of onder de veranda bijvoorbeeld. Bij het uitbreiden van je draadloos netwerk naar buiten moet je rekening houden met de weersomstandigheden. De meeste access points zijn namelijk niet waterdicht. De Ubiquiti Unifi UAP-AC-M-PRO is dit wel. Dit toegangspunt is speciaal ontworpen om buiten te kunnen gebruiken. Met een snelheid van 1300 Mbit/s (5Ghz) een uitstekend apparaat om ook in je tuin te kunnen genieten van 4k videostreams. Door het koppelen van meerdere Unifi access points creeer je een groot mesh-netwerk en hoef je niet bang te zijn dat je verbinding wegvalt. Handig wanneer je zoom-meetings hebt of tv kijkt op je tablet en van binnen naar buiten loopt.

Unifi UAP-AC-M-PRO

Unifi wifi versterker

Wanneer je je draadloze verbinding in huis wilt verbeteren kun je eens kijken naar een unifi wifi versterker. Met een unifi wifi versterker kun je de wifi verbinding in huis uitbreiden en stabieler maken. Met de slimme unifi controller software koppel je meerdere wifi versterkers eenvoudig in je netwerk. Unifi heeft geen echte repeaters in het assortiment, maar alleen access points. Wel kun je een unifi access point gebruiken als repeater met behulp van wifi uplink. Wanneer je een Ubiquiti Unifi access point gaat gebruiken als repeater zul je altijd netwerksnelheid verliezen. Als je je huis volledig draadloos wilt voorzien van internet kun je beter kijken naar het mesh systeem van Ubiquiti. Een mesh systeem bestaat uit een basisstation met een aantal satellieten. Elke satelliet fungeert dan als unifi wifi versterker. 

Unifi wifi versterker Amplifi HD Mesh

Camera’s

Naast tal van netwerk oplossingen heeft ubiquiti ook een aantal camera’s in het assortiment. De beveiligingscamera’s vallen in de categorie UniFi protect. Hier vind je zowel camera’s voor binnen als buiten en opslagmogelijkheden die aansluiten bij het UniFi pakket. Zo is het eenvoudig om je netwerk te beheren en je camera’s te beheren vanuit een dashboard. Wanneer je in het bezit bent van een cloud key gen2 plus kun je de beelden tot 20 camera’s hier gelijk op bewaren. Mocht je meer camera’s gebruiken en veel beelden willen opslaan, kun je kiezen voor de UniFi Protect Network Video Recorder.

Ubiquiti camera UVC G4 Pro

Wat doet een UniFi cloud key?

Met een Unifi cloud key kun je al je Unifi producten beheren vanuit een dashboard. De cloud key is een mini-computer in combinatie met een controller in een. Wanneer je geen Unifi cloud key in je netwerk hebt kun je het alleen beheren wanneer je de controller software op een computer installeert.

Welke Unifi access point is het beste?

Ubiquiti heeft diverse Unifi access points in zijn assortiment. Allemaal hebben ze hun voordelen. Zo is LR serie gemaakt voor langere afstanden en hebben alle serie access points verschillende voordelen voor andere toepassingen en situaties.

Is Ubiquiti goed?

Ubiquiti is gespecialiseerd in het maken van netwerk producten en levert alleen kwaliteitsproducten. Alle producten scoren bovengemiddeld en geliefd bij veel ICT specialisten. Ubiquiti wordt vaak gebruikt bij zakelijke netwerken, maar zijn ook qua prijs prima om in huis te installeren.

Bekijk Ubiquiti producten