Wifi Versterker

Een wifi verbinding begint in de meeste gevallen bij de internetprovider. Een internetprovider, bijvoorbeeld ziggo, levert bij het afsluiten van een internetpakket een modem met router functie. De ingebouwde router zorgt voor een wifi verbinding, maar in de meeste gevallen is deze niet toereikend. Een slechte wifi verbinding is enorm vervelend en kan gemakkelijk verbeterd worden door bijvoorbeeld een wifi versterker. Er zijn verschillende soorten wifi versterkers te vinden, zowel bedraad als draadloos zijn er tal van soorten. Een voorbeeld van een bedrade versterker is een acces point. Je draadloze verbinding verbeteren zonder draad kan met een wifi repeater. Voor elk wifi probleem is er tegenwoordig wel een oplossing te vinden wat aansluit bij jouw behoeftes.

wifi versterker tp link RE650

9+

Beste wifi versterker 2020

Ubiquiti UniFi Long Range
Ubiquiti UniFi AP LR

Best geteste acces point voor lange afstanden. Met de Ubiquiti UniFi AP LR wordt elk gemiddeld huis volledig voorzien van wifi dekking.

  • 5Ghz ondersteuning
  • Simultaneous dual-band
  • Power over ethernet
  • Beheren vanuit de cloud

Liever een andere wifi versterker?

Draadloze Wifi Versterker

Het draadloos oplossen van een slechte verbinding kan door middel van een wifi repeater. Deze handige apparaten pakken je reeds bestaande wifi verbinding op en deelt deze weer opnieuw uit. Een draadloze wifi versterker is uiterst handig op plekken waar je een slechte wifi verbinding hebt en geen mogelijkheden om een netwerkkabel te plaatsen. Helaas kennen wifi repeaters ook een aantal nadelen… Lees verder

Bedrade Wifi Versterker

Het versterken van je draadloze verbinding is eenvoudig door het plaatsen van extra toegangspunten in je netwerk. Deze toegangspunten (acces points) sluit je met een netwerkkabel aan op je router. Na het aansluiten zendt een acces point een draadloze verbinding uit. Hiermee is een acces point een krachtige wifi versterker waarbij er geen snelheid verloren gaat… Lees verder

Wifi versterker kopen bij een van onze partners

bol logo
dualband coolblue logo
media markt logo

VOORDELEN WIFI VERSTERKEN

Bereik

Het grootste voordeel van een Wifi Versterker is het bereik. Door het plaatsen van een booster wordt het bereik groter.

Connectiviteit

Met een juist ingestelde versterker kun je gebruik maken van 1 SSID met hetzelfde wachtwoord.

Kwaliteit

De kwaliteit van je draadloze verbinding zal stijgen door het gebruiken van een wifi versterker.

Streamen

Het streamen van beeld & geluid wordt met de juiste versterker een kinderspel.

Slechte verbinding

Een wifi versterker hoeft niet altijd de oplossing te zijn van een matig of zelfs slechte draadloze verbinding. Hedendaagse routers maken namelijk gebruik van de 2,4 ghz en 5 ghz frequentie om het wifi signaal te versturen. De 2,4 ghz frequentie is een veel gebruikte frequentie en is vaak overbelast. Het is daarom aan te raden om gebruik te maken van de 5 ghz band. Helaas ondersteunen niet alle apparaten een 5 ghz verbinding. Kijk altijd eerst of jouw devices compatible zijn voordat je een nieuwe router of wifi versterker koopt.

VERBETEREN OF VERSTERKEN

Een veelgemaakte fout is het versterken van de draadloze verbinding terwijl dit niet nodig is. Het verbeteren van je wifi begint niet door het plaatsen van een wifi versterker. Een wifi versterker pas je alleen toe als je draadloze verbinding niet toereikend is, bijvoorbeeld op zolder of in de tuin. Verbeteren van je netwerk/internet kan soms al te maken hebben met het verkeerd configureren van je router.

Beste Wifi versterkers

Ubiquiti UniFi AP LR

Acces Point

Netgear EX6150

Wifi Repeater & Acces Point

Linksys RE7000

Repeater

TP-Link RE650

Repeater

Beste Wifi Versterker

Wat is de beste wifi versterker? Dit is per locatie en situatie verschillend. Soms kan een simpele wifi repeater in je stopcontact al voldoende zijn. In andere gevallen moeten er zelfs meerdere en sterkere versterkers aan te pas komen. Voordat je begint aan het verbeteren van je draadloze verbinding is het aan te raden om eerst te kijken naar je probleem, mogelijkheden en het gewenste resultaat. Kijk eerst tot waar je huidige verbinding reikt en of je het vanaf het laatst goed werkende locatie verder kunt uitbreiden. Is dit bedraad mogelijk of gaat dit niet lukken, dit is de volgende vraag die je jezelf moet stellen. De beste wifi versterker kiezen begint dus bij het inschatten van de situatie. Er zijn handige apps voor je smartphone beschikbaar die je kunnen helpen met het meten van je wifi signaal. 

Wifi versterker voor buiten

In de zomermaanden is een stabiel netwerk in de tuin uiterst aangenaam. Bij de meeste mensen is dit niet het geval en valt de wifi verbinding volledig weg zodra ze buiten zijn. Dit wordt veroorzaakt door hetzelfde probleem als je wifi verbinding binnen. Wifi reikt namelijk maar tot een bepaald punt. Bij een standaard router zijn dit maar enkele meters. Gelukkig zijn er voor buiten ook diverse wifi versterkers, zelfs waterdichte varianten. Het is niet altijd noodzakelijk om een wifi booster buiten te plaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om een versterker te plaatsen nabij je buitenruimte. Dit lost het probleem al vaak op. Een wifi versterker voor buiten is ook afhankelijk van het oppervlak wat je wilt voorzien van wifi. Soms moeten er meerdere wifi versterkers voor buiten aan te pas komen. 

Vergroot je bereik en verbeter je wifi snelheid

Single-band, Dual-band & Tri-band

Wifi versterkers zijn verkrijgbaar met verschillende frequentiebanden. Deze banden worden beschreven als single, dual en tri. Bij single-band versterkers wordt er alleen gebruik gemaakt van de 2,4 Ghz frequentie. Dit is de meest gangbare frequentie en wordt op de meeste apparaten ondersteunt. Dual-band maakt naast 2,4 Ghz ook gebruik van de 5 Ghz frequentie. 5 Ghz wifi wordt de nieuwe standaard, aangezien er vele male hogere snelheden behaalt kunnen worden. Mocht je oudere apparaten in huis hebben kan het zijn dat deze geen 5 Ghz kunnen ontvangen. Tri-band beschikt net als Dual-Band over 2,4 & 5 Ghz frequentiebanden, maar heeft een extra 5 Ghz en haalt hierdoor nog hogere snelheden.

TP-Link Wifi Versterker

TP-Link is al jaren een bekend merk in de netwerk producten, zo ook in de wifi versterkers. Een TP-Link wifi versterker is betrouwbaar en kent veel voordelen als je deze vergelijkt met andere merken. De gebruiksvriendelijkheid van een TP-Link wifi versterker is hoog en is voor iedereen te begrijpen. Zowel de wifi repeaters als de acces points van TP-Link zijn van hoge kwaliteit en werken ook nog eens naadloos met elkaar samen. Wanneer je eenvoudig een groter en/of beter draadloos netwerk wilt zul je met een product van TP-Link zeker slagen. De beste TP-Link wifi versterker is de TP-Link RE450. Deze repeater ondersteunt 5Ghz, heeft een groot bereik en is uiterst eenvoudig in te stellen. Ook de acces points van TP-Link worden vaak gebruikt, zeker de TP-Link Omada EAP245. Een krachtige versterker die je ook nog eens eenvoudig kunt doorlussen door een enkele utp kabel. 

Wifi versterker aansluiten

Het aansluiten van een wifi versterker verschilt per type. Wanneer je kiest voor een acces point zul je de versterker moeten aansluiten met een utp kabel. Bij een wifi repeater is de aansluiting draadloos, doordat je de huidige verbinding oppakt en weer opnieuw uitzendt. Ook is het aansluiten verschillend per merk wifi versterker, zeker als je kijkt naar de acces points. Sommige toegangspunten kunnen worden aangesloten door een enkele kabel, omdat ze power over ethernet ondersteunen. Andere acces points hebben 2 kabels nodig, een voor de voeding en een voor de data. Gelukkig wordt er tegenwoordig altijd een uitgebreide handleiding geleverd bij een wifi versterker en hoeft het aansluiten niet moeilijk te zijn, voor welke je ook kiest. Een wifi versterker aansluiten kun je natuurlijk zelf doen, maar ook uitbesteden aan een IT professional. Wanneer je dit door een expert laat doen ben je verzekerd van het beste resultaat. 

Wifi versterker camping

Het internet is niet meer weg te denken, ook niet wanneer we willen ontspannen op de camping. Veel campings bieden een wifi service aan, maar deze is vaak niet toereikend. Veelal is de verbinding slecht en laat de snelheid te wensen over. Daarom wordt er steeds vaker gekozen voor een wifi versterker op de camping. Een repeater die je kunt gebruiken op de camping hoeft niet anders te zijn dan het type wat je thuis gebruikt. Toch loop je op de camping vaak tegen het probleem aan dat je eerst moet inloggen alvorens je de wifi kunt gebruiken. Wanneer je optimaal wilt genieten van wifi op de camping kun je ook kiezen voor een mifi router. Een eigen router die een stabiel wifi netwerk levert via een data simkaart. 

KPN wifi versterker

Wanneer je een KPN internet abonnement hebt en je wifi niet toereikend is kun je gebruikmaken van een KPN wifi versterker. Deze signaal versterkers kun je aanschaffen of in goed overleg van KPN ontvangen. In sommige gevallen leent KPN ze gratis aan hun gebruikers. Dit gebeurt wanneer de wifi dekking van de modem/router niet naar behoren is. Ook kun je ervoor kiezen om een versterker zelf aan te schaffen. Een wifi versterker van KPN werkt namelijk op dezelfde manier als elke andere. Als je ervoor kiest om zelf een repeater of acces point te kopen heb je veel meer vrijheid. Zo kies je zelf het merk en kun je op een later moment nog veel meer uitbreiden.

Ziggo wifi versterker

Bij het aanschaffen van een Ziggo internet pakket mag je uitstekende internetsnelheid verwachten. Door de hoge up- en download snelheid van Ziggo hoef je geen trage wifi verbinding te hebben. Vaak heeft een trage wifi snelheid ermee te maken dat de zender niet toereikend is voor het geen waarvoor je het internet gebruikt, zoals het streamen van films bijvoorbeeld. Om je draadloos internet te verbeteren kun je het beste een Ziggo wifi versterker aanschaffen. Dit kan bij de klantenservice van Ziggo. Ook kun je ervoor kiezen om zelf een repeater of acces point te kopen. Deze koppel je dan eenvoudig aan de router/modem van Ziggo. 

Geef jouw draadloze internetverbinding een boooost...

Kijk eens in de winkel van onze partners

bol logo
dualband coolblue logo
media markt logo