Wifi Versterker

Een wifi verbinding begint in de meeste gevallen bij de internetprovider. Een internetprovider, bijvoorbeeld ziggo, levert bij het afsluiten van een internetpakket een modem met router functie. De ingebouwde router zorgt voor een wifi verbinding, maar in de meeste gevallen is deze niet toereikend. Een slechte wifi verbinding is enorm vervelend en kan gemakkelijk verbeterd worden door bijvoorbeeld een wifi versterker. Er zijn verschillende soorten wifi versterkers te vinden, zowel bedraad als draadloos zijn er tal van soorten. Een voorbeeld van een bedrade versterker is een acces point. Je draadloze verbinding verbeteren zonder draad kan met een wifi repeater. Voor elk wifi probleem is er tegenwoordig wel een oplossing te vinden wat aansluit bij jouw behoeftes.

wifi versterker

Groter wifi bereik? Bestel een Wifi Versterker!

Draadloze Wifi Versterker

Het draadloos oplossen van een slechte verbinding kan door middel van een wifi repeater. Deze handige apparaten pakken je reeds bestaande wifi verbinding op en deelt deze weer opnieuw uit. Een draadloze wifi versterker is uiterst handig op plekken waar je een slechte wifi verbinding hebt en geen mogelijkheden om een netwerkkabel te plaatsen. Helaas kennen wifi repeaters ook een aantal nadelen… Lees verder

Bedrade Wifi Versterker

Het versterken van je draadloze verbinding is eenvoudig door het plaatsen van extra toegangspunten in je netwerk. Deze toegangspunten (acces points) sluit je met een netwerkkabel aan op je router. Na het aansluiten zendt een acces point een draadloze verbinding uit. Hiermee is een acces point een krachtige wifi versterker waarbij er geen snelheid verloren gaat… Lees verder

Wifi Versterker voorbeelden

Ubiquiti UniFi AP LR

Acces Point

Netgear EX6150

Wifi Repeater & Acces Point

Linksys WAP300N

Acces Point

TP-Link RE650

Wifi Repeater

Liever een andere versterker?

VOORDELEN WIFI VERSTERKEN

Bereik

Het grootste voordeel van een Wifi Versterker is het bereik. Door het plaatsen van een booster wordt het bereik groter.

Connectiviteit

Met een juist ingestelde versterker kun je gebruik maken van 1 SSID met hetzelfde wachtwoord.

Kwaliteit

De kwaliteit van je draadloze verbinding zal stijgen door het gebruiken van een wifi versterker.

Streamen

Het streamen van beeld & geluid wordt met de juiste versterker een kinderspel.

Slechte verbinding

Een wifi versterker hoeft niet altijd de oplossing te zijn van een matig of zelfs slechte draadloze verbinding. Hedendaagse routers maken namelijk gebruik van de 2,4 ghz en 5 ghz frequentie om het wifi signaal te versturen. De 2,4 ghz frequentie is een veel gebruikte frequentie en is vaak overbelast. Het is daarom aan te raden om gebruik te maken van de 5 ghz band. Helaas ondersteunen niet alle apparaten een 5 ghz verbinding. Kijk altijd eerst of jouw devices compatible zijn voordat je een nieuwe router of wifi versterker koopt.

VERBETEREN OF VERSTERKEN

Een veelgemaakte fout is het versterken van de draadloze verbinding terwijl dit niet nodig is. Het verbeteren van je wifi begint niet door het plaatsen van een wifi versterker. Een wifi versterker pas je alleen toe als je draadloze verbinding niet toereikend is, bijvoorbeeld op zolder of in de tuin. Verbeteren van je netwerk/internet kan soms al te maken hebben met het verkeerd configureren van je router.

Groter wifi bereik? Bestel een Wifi Versterker!

Beste Wifi Versterker

Wat is de beste wifi versterker? Dit is per locatie en situatie verschillend. Soms kan een simpele wifi repeater in je stopcontact al voldoende zijn. In andere gevallen moeten er zelfs meerdere en sterkere versterkers aan te pas komen. Voordat je begint aan het verbeteren van je draadloze verbinding is het aan te raden om eerst te kijken naar je probleem, mogelijkheden en het gewenste je resultaat. Kijk eerst tot waar je huidige verbinding reikt en of je het vanaf het laatste goed werkende positie kunt uitbreiden. Is dit bedraad mogelijk of gaat dit niet lukken, dit is de volgende vraag die je jezelf moet stellen.

Outdoor wifi versterken

In de zomermaanden is een stabiel netwerk in de tuin uiterst aangenaam. Bij de meeste mensen is dit niet het geval en valt de wifi verbinding volledig weg zodra ze buiten zijn. Dit wordt veroorzaakt door hetzelfde probleem als je wifi verbinding binnen. Wifi reikt namelijk maar tot een bepaald punt. Bij een standaard router zijn dit maar enkele meters. Gelukkig zijn er voor buiten ook diverse wifi versterkers, zelfs waterdichte varianten. Het is niet altijd noodzakelijk om een draadloze verbinding booster buiten te plaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om binnen te blijven en een booster te plaatsen nabij je buitenruimte. Dit lost het probleem al vaak op.

Single-band, Dual-band & Tri-band

Wifi versterkers zijn verkrijgbaar met verschillende frequentiebanden. Deze banden worden beschreven als single, dual en tri. Bij single-band versterkers wordt er alleen gebruik gemaakt van de 2,4 Ghz frequentie. Dit is de meest gangbare frequentie en wordt op de meeste apparaten ondersteunt. Dual-band maakt naast 2,4 Ghz ook gebruik van de 5 Ghz frequentie. 5 Ghz wifi wordt de nieuwe standaard, aangezien er vele male hogere snelheden behaalt kunnen worden. Mocht je oudere apparaten in huis hebben kan het zijn dat deze geen 5 Ghz kunnen ontvangen. Tri-band beschikt net als Dual-Band over 2,4 & 5 Ghz frequentiebanden, maar heeft een extra 5 Ghz en haalt hierdoor nog hogere snelheden.

Geef jouw draadloze internetverbinding een boooost...