Mifi Router

Een mifi router is eigenlijk niets meer dan een data hotspot waar een simkaart in zit van een mobiele provider, waarmee je draadloos en tegenwoordig zelfs bedraad kunt verbinden. Met een mifi router haal je veel meer uit je data dan wanneer je bijvoorbeeld verbindt met de hotspot van je smartphone. Ook wanneer je op reis bent en overal veilig verbonden wilt zijn biedt dit type router de uitkomst. Het woord MiFi is volgens wikipedia ontstaan door het samenvoegen van “My WiFi”, in het Nederlands “Mijn Wifi”. Maar andere geloven meer in het samenvoegen van de woorden “Mobile WiFi”, in het Nederlands “Mobiele Wifi”. Van beide samenvoegingen is iets te zeggen, maar de uitkomst heeft dezelfde betekenis. Je maakt namelijk je eigen persoonlijk wifi netwerk met een mifi router.

mifi router infographic

Mifi router? Dit kun je ermee!

Een mifi router maakt verbinding met het mobiele netwerk, doordat je een simkaart in de router stopt. Je bent dus afhankelijk van een mobiele provider, zoals KPN, T-Mobile of Vodafone. Dit hoeft niet een abonnement te zijn, maar maar mag ook een prepaid databundel zijn. Wanneer je de mobiele router hebt voorzien van een simkaart en verbinding hebt met het mobiele netwerk kun je andere apparaten verbinden met de mifi router door middel van wifi. De aangesloten apparaten maken dan gebruik van de databundel, van de simkaart in de mifi router. Dit is zeker handig wanneer je bijvoorbeeld een tablet wilt gebruiken zonder simkaart. Deze koppel je dan met wifi aan de router en je tablet is verbonden met het internet.

Beste mifi router

Er komen steeds meer mifi routers op de markt van verschillende merken. Alle hedendaagse mifi hotspots beschikken over een snelle 4G verbinding. Met een 4G mifi router kunnen al je aangesloten apparaten gebruikmaken van een hoge snelheids internet verbinding. Toch zijn er nog wel andere verschillen waar je rekening mee moet houden, wanneer je opzoek bent naar de beste mifi router. Ook is het beste product per persoon verschillend. De een hecht namelijk meer waarde aan een bepaalde functie dan een ander. Zo heb mobiele routers met en zonder powerbank functie bijvoorbeeld. Als je een mifi router wilt kopen is het verstandig tijdens het zoeken gebruik te maken van filters, zoals bij webwinkel bol.com. Als je uitsluitend kijkt naar wifi snelheden, breedband ondersteuning en accuduur, dan zijn onderstaande mifi routers onze top 3.

mifi router TP-Link M7350

TP-Link M7350

  • 4G Ondersteuning
  • eenvoudige bediening
  • overzichtelijk scherm
mifi router Huawei E5885Ls-93a

Huawei E5885Ls-93a

  • 5 Ghz ondersteuning
  • t/m 32 apparaten verbinden
  • 25 uur accuduur
mifi router Netgear Nighthawk M1

Netgear Nighthawk M1

  • utp aansluiting
  • hoge snelheid tot 1Gbps
  • Simultaneous dualband

Mifi router vs. mobiele hotspot smartphone

Om een hotspot te kunnen te maken heb je niet perse een mifi router nodig. Je kunt namelijk ook je smartphone gebruiken als hotspot. Je deelt dan je mobiele data van je smartphone abonnement met de apparaten die verbonden zijn met je hotspot. Op een iPhone heet dit een persoonlijke hotspot en op een android toestel een wifi-hotspot. Toch heeft dit een aantal nadelen. Van je smartphone een hotspot maken kost enorm veel energie. Je accu zal dus erg snel leeglopen. Een ander nadeel is dat je altijd in de buurt moet blijven met je smartphone, anders verliezen de verbonden apparaten hun verbinding. Met een mifi router heb je hier geen last van. Een goed mobiele router heeft een lange accuduur en zelf aanwezig zijn met je smartphone is geen vereiste.

4G mifi routers

4G staat voor snel mobiel internet en is de opvolger van 3G. Met een 4G verbinding ben je verzekerd van snel dataverkeer tussen je 4G mifi router en je provider. Door de nieuwste “Long Term Evolution (LTE)” is 4G vele malen sneller dan zijn voorganger. De ouderwetse 2G & 3G worden tot op heden nog steeds gebruikt voor de plekken waar geen 4G mogelijk is, maar deze plaatsen zijn nihil. Het is dan ook logisch dat de moderne mifi routers 4G ondersteunen. Met deze snelle mobiele verbinding kun je zonder haperingen films streamen op meerdere apparaten, snel over het internet browsen en moeiteloos afbeeldingen en video’s downloaden. Met een mifi router 4G ondersteuning worden snelheden gehaald tot 450mbps. Dit is sneller dan menig internetverbinding bij mensen thuis.

Mifi routers voor de beste prijs

Privacy & veiligheid op het internet

Zeker wanneer je veel onderweg of op reis bent is het belangrijk om een veilige internetverbinding te hebben. De (gratis) wifi verbindingen die worden aangeboden door hotels, restaurants, café’s & campings zijn veelal niet optimaal beveiligd en voordat je het zelf doorhebt ligt jouw privacy gevoelige informatie op straat. Met een mifi router is deze zorg verleden tijd. Je hebt namelijk altijd je eigen volledig beveiligd netwerk bij de hand, waar niemand anders toegang tot heeft. Op het netwerk van je mobiele router zitten namelijk geen onbekende mensen die uit zijn op jouw privacy gevoelige informatie. Als je vaak inlogt op een gratis wifi netwerk is het verstandig om een mifi router te kopen om je gegevens beter te beveiligen.

Netgear Nighthawk M1 router

Wifi snelheid

Naast de verbinding die de mifi router met de provider heeft is ook de verbinding tussen de mobiele router en de aangesloten apparaten belangrijk. De wifi snelheid wordt bij alle apparaten, die wifi ondersteunen, aangeduid door Mbit/s. Net als bij een wifi versterker of acces point. Des te hoger het getal voor de Mbit/s, des te hoger de snelheid die je kunt halen. Moderne mifi hotspots ondersteunen zowel de 2,4 Ghz-band, als de 5 Ghz-band. Hiermee vallen ze in de categorie dualband, aangezien ze beide bandbreedtes ondersteunen. 5Ghz is de nieuwe standaard en op deze band wordt een hogere snelheid gehaald, dan bij 2,4Ghz. Een mifi router met een hoge wifi snelheid is vooral belangrijk wanneer er meerdere apparaten zijn aangesloten en deze gegevens met elkaar willen uitwisselen. Wanneer je langere tijd van je wifi router wilt genieten is ondersteuning van 5Ghz wel wenselijk. Naast de band keuze op de mobiele router is ook belangrijk om te controleren of de apparaten die je wilt aansluiten wel wifi kunnen ontvangen via de 5Ghz band-breedte.

mifi router TP-Link

Veel keuze! Lage prijzen!