Access Point

Een access point wordt ingezet wanneer de draadloze verbinding niet toereikend is. Een access point (ook wel toegangspunt genoemd) functioneert anders dan een wifi repeater, maar beide apparaten dienen als wifi versterker. Doordat je het apparaat bedraad moet aansluiten op je netwerk is de verbinding vele malen stabieler. Een extra wifi toegangspunt zorgt voor een groter en stabieler netwerk in je huis.

Ubiquiti UniFi Long Range

Access point kopen

Een goed functionerende access point kopen met een groot bereik hoeft niet moeilijk te zijn. Op bijvoorbeeld deze website kun je gemakkelijk je wensen filteren en een access point kopen. Voor de aankoop is het verstandig om je goed af te vragen wat je wilt bereiken met je nieuwe toegangspunt. Is dit bereik, snelheid of juist iets anders. Door het jezelf duidelijk maken waarvoor je het apparaat wilt inzetten is een wifi versterker kopen geen probleem meer. Check anders eens een van de webshops van onze partners. Hier vind je handige informatie en de voor en nadelen. Vergelijk ze allemaal tot je de juiste gevonden hebt en ga tot aankoop over.

Beste Access Point

Er zijn tegenwoordig honderden verschillende soorten verkrijgbaar met allemaal verschillende functies en in verschillende formaten. De beste toegangspunten van dit moment ondersteunen het ac netwerk. Het ac netwerk bereikt veel hogere snelheden doordat het gebruik maakt van de 5ghz bandbreedte. Bij de het kopen van een toegangspunt is het dus belangrijk om hier op te letten. De beste acces points zijn vaak afkomstig van de merken TP-Link en Ubiquiti. Door de handige software waarmee je de AP’s kunt instellen zijn dit de voorlopers qua fabrikanten. Dit wil natuurlijk niet gelijk zeggen dat andere toegangspunten slecht zijn. Voor een goed overzicht check je hier de AP Top10.

Koop vandaag nog een Access point

Onze hardware partners:

Wifi Tip

Om het netwerk zo gemakkelijk mogelijk te maken voor jou en alle andere gebruikers is het aan te raden om gelijknamige SSID’s te gebruiken. Een SSID is de naam van je wifi netwerk. Als jij naar een wifi netwerk zoekt zie je de beschikbare SSID’s in beeld. Door het gebruiken van dezelfde SSID op je router en AP switch je automatisch naar het beste en sterkste toegangspunt. Vergeet niet dat je ook overal hetzelfde wachtwoord instelt. Op deze manier is het inzetten van een wifi versterker het meest efficiënt

Verschil AP & Wifi repeater

Het grootste verschil tussen een acces point en een wifi repeater is de manier van aansluiten. Een extra acces point wordt aangesloten met een ethernet kabel en een wifi repeater pakt je bestaande wifi verbinding op en deelt deze weer opnieuw uit. Toch zijn er steeds meer bedrade toegangspunten die een wifi repeater functie hebben, maar hier zijn ze niet voor bedoeld. Ook de plaatsing van beide is anders. Een repeater kennen we vaak als het “stopcontact model”, terwijl een acces point midden een ruimte wordt opgehangen.

acces point dualband

Bestel vandaag nog een Access point