Goedkoop Internet

Goedkoop internet wil tegenwoordig iedereen, zonder in te hoeven leveren op snelheid en kwaliteit. Maar wat is nou de juiste balans tussen goedkoop internet en snelheid. Een goedkoop internet pakket hoeft per definitie niet slecht te zijn, maar biedt altijd minder dan een duurder pakket.

Uit ervaring blijkt dat een alles in 1 pakket goedkoper is dan alleen een gereduceerd pakket met alleen internet. Door de combinatie van internet, bellen en tv ontvang je hoge kortingen. Mocht je alleen internet nodig hebben is het natuurlijk niet verstandig om een compleet pakket te nemen. 

Alleen internet

Doordat veel internet providers meer diensten leveren dan alleen internet is het zoeken van de combinatie de beste keus. Alleen een goedkoop internet abonnement is in sommige gevallen wel erg aantrekkelijk, maar hiervoor moet je goed zoeken. Een simpel abonnement zonder poespas is al verkrijgbaar voor een zacht prijsje. Bepaal voor jezelf wat je eisen zijn en kies daarna de juiste abonnementsvorm. Soms kan het toevoegen van bijvoorbeeld telefonie of televisie een goedkopere keuze zijn. Goedkoop internet en tv hoeft dus niet altijd duurder te zijn dan alleen internet.

Kwalitatief internet

Door het betalen van een lager maandelijks bedrag zul je moeten inleveren op je internet snelheid en kwaliteit. De balans tussen prijs en kwaliteit is logisch uit te leggen, wie minder betaald ontvangt ook minder. Toch is er nog wat te winnen als het aankomt op de balans tussen beide. Soms kan een bepaalde aanbieder net iets goedkoper zijn en dezelfde kwaliteit leveren als zijn duurdere concurrent. Het is daarom belangrijk om altijd alle internet providers te vergelijken.

Goedkoop internet en tv

De combinatie van goedkoop internet en tv scheelt in veel gevallen geld. Wanneer je kiest voor meerdere producten bij een enkel provider zul je merken dat de kortingen blijven oplopen. Kies je bijvoorbeeld bij KPN internet voor een goedkoop internet en tv thuis abonnement. Dan ontvang je een goedkoop internet pakket op het beste netwerk van Nederland. Geef je de voorkeur aan snelheid dan kies je voor Ziggo internet.

KPN Internet & TV
6 maanden 50% korting
vanaf € 27,50 p/m
6mnd, daarna € 55,-
SPECIAL DEAL
Odido Internet & TV
10 maanden korting met Glasvezel
vanaf € 25,- p/m
10mnd, daarna € 45,-
Haastmakers
Budget Internet & TV
Gratis Samsung Tablet
vanaf € 49,- p/m
12mnd, daarna € 49,-
WELKOMSTCADEAU

Populaire providers

kpn internet provider
odido logo color
ziggo internet provider
budget alles in 1 logo
OnlineNL Internet Provider Dualband

Abonnement afsluiten

Wanneer je opzoek bent naar een internet pakket zie je soms door de bomen het bos niet meer. Zeker als je ook nog kunt kiezen uit goedkoop internet en tv of alles in 1. Er zijn een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden. Dit is bijvoorbeeld de looptijd van je abonnement en de aanbieding. De meeste internet aanbiedingen zijn namelijk maar van korte duur en hierna wordt het maandbedrag weer hoger. Soms is een internet abonnement niet zo goedkoop als het lijkt. Verschillende providers blijven stunten met hun prijzen. Zo is er altijd wel een Ziggo aanbieding te vinden.

Goedkoop alles in 1

Met een alles in 1 internet pakket haal je alles in huis wat je nodig hebt. Bij een alles in 1 pakket is internet, telefonie en televisie inbegrepen. Als je geen gebruik wilt maken van telefonie kun je ook kiezen voor internet en tv. Vaak is alles in 1 goedkoper dan waneer je kiest voor verschillende providers per product. Ook als je bijvoorbeeld je KPN internet combineert met mobiel ontvang je een leuke korting. De meeste providers bieden allemaal combivoordeel pakketten aan. Dit kan dus met een mobiel abonnement zijn of met bijvoorbeeld energie. Zo heeft Odido internet op dit moment mooie aanbiedingen.

Goedkoop internet abonnement

Een goedkoop internet abonnement vinden doen de meeste mensen tegenwoordig door het vergelijken van verschillende aanbieders. Een goede manier om een goedkoop internet abonnement te vinden. Regelmatig zijn er namelijk abonnementen te vinden die een bepaalde aanbieding hebben. Een gereduceerde prijs voor de eerste maanden, extra hardware voor een betere en stabielere verbindingen of gratis een hogere snelheid. Elke internet provider heeft zijn of haar manier voor het aantrekkelijk maken van het abonnement. Als je een goedkoop internet abonnement wilt afsluiten is het verstandig om te kijken naar de looptijd van het abonnement. Vaak is de looptijd van een contract 1 a 2 jaar, maar dit verschilt per aansluiting en provider. Sommige providers geven ook welkomstcadeaus bij het afsluiten. Zo kun je voor internet en tv met cadeau kiezen bij verschillende providers.

Goedkoop internet thuis

Een razendsnelle internetverbinding voor een lage prijs is wat we eigenlijk allemaal zoeken. Goedkoop internet thuis en het liefste door het hele huis. Veel internet providers bieden daarom een kwaliteit garantie aan. Heb je geen goede verbinding in huis of is je wifi slecht, dan komt de provider met een oplossing. Ook bij goedkoop internet thuis. Een mooi extraatje wanneer je niet tevreden bent over je internetverbinding. Door het leveren van extra hardware, zoals een wifi versterker, of door het laten checken van de verbinding door een monteur kan de provider deze garantie bieden. Vaak zit het probleem van een slechte verbinding niet in het goedkope internet pakket wat je hebt gekozen, maar in installatie of de hardware. Een specialist kan je hierbij helpen.

Overstappen

De meeste internet abonnementen hebben een contractduur van 1 of 2 jaar. Na deze periode ben je vrij om je abonnement te beëindigen. De meeste mensen stappen na het contract niet over en blijven bij hun huidige internet provider. Wanneer je niet overstapt naar een nieuwe provider weet je zeker dat je te veel betaalt. Je contract loopt namelijk gewoon door met het hoogste bedrag, terwijl je gebruik kunt maken van een aanbieding bij de concurrent. Wil je niet overstappen omdat je erg tevreden bent over je huidige situatie? Dan kun je ook proberen om contact te zoeken met je huidige provider om te kijken of ze je een aanbieding kunnen geven voor bestaande klanten.

Goedkoop internet en snelheid

Veel mensen maken zich zorgen over de snelheid wanneer ze kiezen voor een goedkoop internet pakket. Dit hoeft tegenwoordig niet. Alle aanbieders beschikken uitsluitend over snelle verbindingen, zowel up- als download. Een downloadsnelheid van 50 mbit/s is voor normaal internetgebruik voldoende. Deze snelheid wordt door veel providers ook als minst snelle verbinding aangeboden. Zo weet je dus zeker dat je niets te kort komt wanneer je gebruik wilt maken van je internet. Het is in het begin ook verstandig om voor een lage snelheid te kiezen bij het afsluiten van je internet contract. Je kunt namelijk altijd upgraden naar een hogere snelheid, maar downgraden is vaak lastig. Ook bij goedkoop internet en tv hoef je je geen zorgen te maken. De internetsnelheid wordt namelijk niet gedeeld met je televisie. Dit zijn 2 aparte verbindingen.

Goedkoop internet ervaringen

Bij goedkoop internet mag je hetzelfde verwachten als bij een duurder pakket. Een stabiele internet verbinding, fatsoenlijke upload en download en een klantvriendelijke service. Op een goedkopere manier internetten hoeft geen stress op te leveren. Meestal lever je alleen in op snelheid, maar dit is nog altijd voldoende voor dagelijks gebruik. De snelheid is afhankelijk van het pakket wat je kiest en op welke postcode je woont. De snelheid kun je altijd controleren bij de provider. 

Hardware

Net als bij bijvoorbeeld alles in 1 pakketen zullen de benodigde hardware worden meegeleverd. Voor een stabiele internet verbinding moet de internet provider zorgen, ook bij goedkoop internet. Let wel op dat sommige internet providers ervoor kiezen om bij bepaalde pakketen installatiekosten te rekenen, maar de installatie kun je ook zelf doen. Je wifi niet toereikend? Kijk dan eens naar een access point voor het verbeteren van je wifi verbinding.

Onbeperkt internet

In vergelijking met mobiel internet heb je met je breedband verbinding in huis altijd onbeperkt internet. In huis heb je dus geen zorgen over bepaalde databundels als je gebruik maakt van internet van je aanbieder. Denk er wel altijd om dat je moet overschakelen naar het wifi netwerk in huis. Doe je dit niet dan maak je gebruik van het data bundel van jouw mobiele provider.