internet vergelijken, dit moet je weten!

Internet vergelijken voordat je een abonnement afsluit is verstandig. Als je internet wil, dan is er namelijk een flink aantal internet providers dat je daaraan kan helpen. Of je nu zoekt naar internet via kabel, DSL of via glasvezel, alle aanbieders hebben wel een reden waarom je het abonnement bij hen moet afsluiten. Gelukkig zijn er ook objectieve websites die je kunnen helpen bij het maken van een keuze. Deze bieden een overzicht van de (beste) internet providers en diens kwaliteiten zodat je zelf kunt kijken welke het beste voldoet aan je voorkeuren. Hier vind je meer informatie over internet vergelijken op deze websites.

Waarom internet vergelijken?

Waarom internet vergelijken voordat je overgaat tot aankoop? Een abonnement bij een provider is vaak voor een langere termijn, wat betekent dat je dan vastzit aan de vaste lasten en snelheid die horen bij dat pakket. Als je na kritisch vergelijken kiest voor een goedkopere internet provider, dan kun je dus honderden euro’s besparen. Ook andere specificaties zoals installatiegarantie, een draadloos wifimodem en gratis installatie zitten al dan niet bij een pakket. Dit kun je allemaal nagaan op de websites voor internet vergelijken. Je staat dan niet voor verrassingen wanneer je voor een aanbieder kiest en weet precies waar je op kunt rekenen.

Start nu met internet vergelijken

Internet providers vergelijken

Ga je internet vergelijken, dan kun je weer bij verschillende websites terecht. Als je echt de diepte in wil gaan, dan kun je op meerdere websites kijken welke er als het beste uit de test voor je komt. Wanneer dit overeenkomt ben je honderd procent zeker van je keus. Ook menen sommige websites als enige extra aanbiedingen en de laagste prijzen aan te bieden. Kijk daarom nooit naar maar één website. In de overzichten op de websites vind je onder andere de inhoud, prijs, snelheid en specificaties van het internetpakket per aanbieder. Vaak kun je in een menu aangeven wat je voorkeuren zijn op het gebied van prijs, contractduur, levertijd en provider. Ook kun je soms de verschillende pakketten sorteren op prijs (aflopend of oplopend), snelheid et cetera.

Specifiek vergelijken

Twijfel je tussen twee specifieke pakketten? Veel websites geven je de mogelijkheid om pakketten waar je tussen twijfelt aan te vinken en die vervolgens samen te vergelijken. Je komt dan terecht op een pagina met uitgebreide details van alle pakketten die je hebt aangevinkt, naast elkaar op een rijtje gezet. Op deze manier kom je erachter waar het ene pakket meer biedt en het andere tekortschiet. Denk aan het hebben van een virusfilter of de grootte van je email box. Specificaties die belangrijk zijn voor het maken van je keuze.

Prijs per pakket

Heb je eenmaal een pakket gekozen, dan kun je deze per maand of per (2) jaar afsluiten. Hoe langer het abonnement duurt, hoe goedkoper de prijs. Je loopt dan echter wel het risico dat er tijdens je abonnementsduur een betere aanbieding op de markt komt. In de prijs zitten meestal alle kosten inbegrepen, dit zijn de abonnementskosten, maar ook eenmalige aansluitkosten, afsluitkosten en eventuele verzendkosten. Daarnaast bieden sommige providers je het eerste halfjaar of een andere periode het abonnement voor een lagere prijs. Controleer ook hierbij altijd hoeveel je goedkoper uit bent in dit geval en of dat op lange termijn nog steeds goedkoper is dan een mogelijk ander pakket waar je over twijfelt. Let op dat je niet alleen focust op de prijs: ook de snelheid kan een erg belangrijke factor zijn voor het wel of niet afsluiten van een abonnement.

Kiezen van een verbinding

Voor het kiezen van een abonnement moet je goed nadenken waar je wensen en voorkeuren liggen en waar je het internet voor gaat gebruiken. Zit je veel op internet en download je dan ook veel? Dan is glasvezel de juiste keuze. Dit is namelijk op het moment de snelste internetverbinding. Let wel: de snelheid verschilt per aanbieder. Ook is glasvezel nog niet overal beschikbaar, dus controleer dit voordat je een keuze maakt. Kabelabonnementen zijn vaak wat langzamer en verplichten je om ook een abonnement op televisie te nemen. ADSL focust weer op internet en telefoon. Je kunt hiermee sneller gegevens downloaden of ontvangen dan versturen, daarom ook de naam Assymetric Digital Subscriber Line: dit verschil tussen ontvangen en versturen van gegevens is asymmetrisch.

internet vergelijken dualband